santjust.cat

Sant Just se suma al primer festival comarcal ‘on line’ El Baix és cultura

Sant Just se suma al primer festival comarcal ‘on line’ El Baix és cultura

20 ajuntaments del Baix Llobregat han sumat esforços i molta creativitat per organitzar el primer festival ‘on line’ d’àmbit comarcal. Es tracta d’ El Baix és cultura, una iniciativa que vol posar en valor el talent cultural de la comarca, potenciant i donant suport als i les artistes locals a través d’un projecte comú que els obri també noves finestres més ellà del seu municipi, en un moment on el sector cultural està especialment colpejat per la crisi sanitària de la COVID-19. El certamen cultural començarà aquest divendres 8 de maig i es realitzarà de manera simultània als 20 municipis participants a través de quatre canals d’Instagram.

El Baix és cultura aplegarà més de 100 actuacions en directe, a través de quatre canals d’Instagram i amb els artistes actuant des de casa seva, des de cadascun dels 20 municipis. De Sant Just Desvern, concretament, participaran Qtrio música amb Pol Gómez, Laura Capdevila i Ferran Rico; el Nil Nebot i Steven Quiñonez mostraran el seu projecte Neo-rupestre (@neorupestre); el Roger Cònsul amb Monòlegs Shakespeare; dansa amb l’Espai de Dansa Marta Roig, Tutuguri i l’Escola de Dansa Renata Ramos Paris; i la Janira Romero amb un acústic des de casa

Per facilitar el seguiment de les activitats programades, els ajuntaments participants han dividit la comarca en quatre zones geogràfiques, amb un canal específic per a cadascuna d’elles: elbaixescultura_zonanord (Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera), elbaixescultura_zonacentre (Molins de Rei, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana, Pallejà i Sant Feliu de Llobregat), elbaixescultura_zonafontsanta (Sant Joan Despí, Cornellà, Esplugues, i Sant Just Desvern) i elbaixescultura_zonadelta (Sant Boi, Viladecans, El Prat, Gavà i Castelldefels). Cada canal emetrà les activitats de les seves poblacions tot i que es farà una difusió conjunta.

Un festival adreçat a tots els públics

El programa comptarà amb un centenar d’activitats culturals que reflexen l’important talent humà i creatiu que hi ha al Baix Llobregat. Així s’han programat 17 tallers (circ, cuina, ball, ràdio, robòtica, etc.); 5 conta contes (per a infants i adults); tres accions d’art digital (curts i sèries); 16 atuacions de dansa (clàssica, contemporània, espanyola, urbana, etc.); 6 monòlegs; 35 concerts acústics, de música clàssica, jazz o flamenc; 5 sessions de DJ; 5 activitats relacionades amb la literatura, i 5 més teatrals (familiars, cabaret, pallassos, etc.). Una rica mostra del talent fet al Baix Llobregat.

Suports d’artistes vinculats a la comarca

A més de les actuacions en directe, han estat nombrosos els artistes vinculats al Baix Llobregat que han donat suport a aquest festival a través de missatges que podrem veure a les xarxes socials com els actors José Corbacho i Quim Masferrer, la cantant Lucrecia, el periodista i escriptor Francesc Latorre, Eduard Costa, d’El últim indi i excomponent dels Amics de les Arts o de Santi Balmes, cantant dels Love of Lesbian. Podeu veure els vídeos de promoció al següent enllaç.

També s’adjunta la graella d’actuacions de la zona Fontsanta, de la qual en forma part Sant Just Desvern, i el programa de les propostes d’artistes del nostre municipi. 

Dies i hores:

Divendres 8 de maig, de 17 a 00 h

Dissabte 9 de maig d’11 a 14 h i de 17 a 00 h

Diumenge 10 de maig d’11 a 14 i de 17 a 20 h

Consulteu la programació als diferents canals d’INSTAGRAM

elbaixescultura_zonanord

elbaixescultura_zonacentre

elbaixescultura_zonafontsanta

elbaixescultura_zonadelta